Met de fiets

Halle is vlot te bereiken met de fiets. Zowel richting Pepingen en Ninove, richting Sint-Pieters-leeuw en Anderlecht, richting Beersel en richting Edingen is er een uitgebreid fietsnetwerk.

Ook de fietssnelweg F20 doorkruist Halle. De F20 is een onderdeel van de Kanaalroute en volgt vanaf de grens met Waals-Brabant het kanaal Charleroi-Brussel en dit tot in hartje Brussel.

Met het openbaar vervoer

Halle is zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Zo ligt het trein- en busstation op wandelafstand van het centrum.

NMBS

Vanuit Halle zijn er rechtstreekse treinverbindingen naar Brussel, Leuven, Mechelen, Geraardsbergen, Denderleeuw, Kortrijk, Sint-Niklaas, Turnhout, Binche, ’s Gravenbrakel, Luik, Edingen, Ath en Doornik. Ook kan je rechtstreeks reizen naar de luchthaven van Zaventem. tab

Elk uur sporen er tot 6 treinen/uur richting Brussel. Dit maakt dat je vanuit Halle vrij vlot naar alle hoeken van het land kan reizen.

Op www.nmbs.be vind je een handige routeplanner.

Station van Halle
Foto Station van Halle

DE LIJN / TEC

Ook met de bussen van vervoersmaatschappij De Lijn en de TEC ben je snel in Halle. Onder meer uit Brussel, Ninove, Pepingen, Gooik, Beersel, Sint-Genesius-Rode, Drogenbos maar ook vanuit Eigenbrakel, Tubeke en Edingen kan je rechtstreeks naar Halle rijden. Meer details vind je op het netplan van De Lijn.

Op www.delijn.be vind je ook alle informatie over de verschillende lijnen en een handige routeplanner.

Met de auto of de moto

In het centrum en de rand van Halle vind je voldoende parkeergelegenheid. Het gros van de parkings in Halle zijn gratis.

De grootste parkings vind je aan:

Leide 198 plaatsen GRATIS
Graankaai 164 plaatsen GRATIS
Nederhem
(wordt momenteel vernieuwd en uitgebreid)
100 plaatsen GRATIS
Klaar 79 plaatsen GRATIS
Scheepswerfkaai 70 plaatsen GRATIS
De Gooikenaar 70 plaatsen GRATIS
De Bres (Monseigneur Senciesstraat) 177 plaatsen GRATIS (3 uren)
Possozplein 155 plaatsen Betalend
Oudstrijdersplein 80 plaatsen Betalend

Op www.halle.be vind je een gedetailleerd overzicht van alle parkings in en rond het centrum.

Bron: www.ikwinkelinhalle.be

Basiliekstraat 108

1500 Halle